11 085 Kč

Není skladem Sledovat dostupnost - Zboží expedujeme přímo ze skladů výrobce, aktuální dostupnost je tak potřeba ověřit. Doba naskladnění momentálně není známa.
ks

Tato pevná udírna vyrobena z robustní oceli je určena všem milovníkům tepelné úpravy uzením. Ideální výrobek pro výrobu domácích klobásek, mas a dalších pochoutek. Udírna je určena výhradně pro vnější použití. Má speciálně navrženou základnu zvyšující stabilitu, která zabraňuje překlopení. Je vybavena závěsy pro upevnění háků a teploměrem. Více

Kód produktu: 111250Doprava a platba

Zahradní udírna Berlín je volně stojící produkt určený výhradně pro vnější použití. Udírna má speciálně navrženou základnu, která zvyšuje stabilitu a zabraňuje překlopení. Je však třeba, aby byla udírna umístěna na správně vytvrzené půdě (dlažební kameny, dlážděná půda) mimo nádrže s kapalinami nebo hořlavými látkami. V dřevěné udírně není dovoleno pálit dřevo takovým způsobem, aby došlo k překročení teploty 80 °C. Kouřové žetony by měly doutnat. Překročení teploty 80°C může způsobit poškození nátěrových hmot, aniž by se snížila funkčnost udírny.

Zahradní udírna Berlín je rozdělena na dvě funkční části. První část "Krb" se nachází ve spodní části udírny, do které umístíme hořlavý materiál (obvykle olše). Pec má žlab pro usnadnění čištění popelové pece. Horní část je udící komora. Tato komora je vybavena závěsy pro upevnění háků, na které pověsíme připravené potraviny k uzení. Ve spodní části pracovního prostoru je umístěna police s výklenkem, která zabraňuje vniknutí plamene z pece do udící části a zastaví kapky tuku, než se dostanou do pece.

V horní části udírny Berlín je umístěn teploměr pro měření teploty uzení. Udící část a ohniště jsou uzavřeny společnými dveřmi. Než budete poprvé používat udírnu, musíte se vybavit hořlavým materiálem (dřevem) a zdrojem ohně. Nejčastěji používáme olši, která by měla však vyschnout přirozeným způsobem. K jednorázovému uzení bude zapotřebí 2-4 malých kusů olše. Umístěte dřevo na ohniště a rozložte ho. Oheň zažehneme s otevřenými dvířky. Tím se urychlí proces zapálení. Když se dřevo dobře zapálí, zavřeme dveře udírny. Zavřením dvířek docílíme optimálního proudění vzduchu ve spodní části udírny.

V horní části udírny Berlín je regulátor odvodu kouře. Během uzení musíme pamatovat na udržování konstantního množství kouře a doporučené teploty (nepřekračujte 80°C). Oba parametry jsou udržovány pomocí regulátorů. Řídící jednotka pece odpovídá za teplotu a množství kouře se udržuje pomocí regulátoru umístěného v komínové části.